Romme

Klockan stog på 04.45 och upp klev en trött kille och började göra i ordning frukost. Saker skulle packas och göras i ordning innan bilen började rulla mot Romme. Efter att ha fått in alla mina saker i bilen så var första stoppet hos Martin. Vi packa in grejerna och körde sedan och hämtade upp Chiparo och Danne. Sedan var det raka spåret mot Romme Alpin som gällde. Resan upp gick bra och drygt 08.50 stannade bilen på Rommes parkering. Ut klev 4 sjukt taggade killar och började dra på sig allt vad skidutrustning heter. Det var pjäxor, täckbrallor, långkallsonger, handskar, skidor och allt vad som behövdes, sen bar det av mot liftkortskön. Efter några minuter så satt man där i sittliften på väg upp mot toppen och årets första åk. Vädret för dagen var sol men kändes som molnigt eftersom snökanonssnön yrde som ett tjockt lager moln över himlen. Nu stog man äntligen där, längst upp på toppen, solen glimtade fram mellan trädtopparna och med några stavtag satte man fart ned för backen. Det tunna lagret av nysnö yrde bakom än när man gled ner och känslan att vara tillbaka i backen var grym.
Efter något åk på baksidan så bar det av mot framsidan där Romme, tro det eller ej, ställt upp flera olika typer av rails som vi 4 inte var sena med att kasta oss på. Så det var det var full rulle upp och ned där man på vägen sökte efter småställen att shredda på. Sedan kom Danne på den smarta idén att vi skulle åka ner i en avstängd backen där offpisten (trodde vi) skulle va grym. Men det var åt helvete, alla ramlade hela tiden i snökanonssnön som var som klister och säkert en halvtimme senare lyckades vi komma ner och ut från backen.
Vid 12 tiden blev det lunch och samtliga åt ugnspannkaka. Grymt smarrig enligt mig men det var väl för att jag gjort den antagligen. Efter det åkte vi vidare en hel del och hittade en stor snövall som vi utnyttja som ett helt okej hopp.
Där åkte vi en hel del. Sen kl 15.00 stängde liftarna och vi böt om och packa in allt i bilen igen och körde hem.
Riktigt lyckad dag enligt mig, hade sjukt kul. Tack för idag boys!

Lite bilder från idag:
Chiparo, Danne och Martin
Chiparo, Danne och Martin i backen

Martin, Jag, Chipz och Danne

Naturen


Kommentarer
Postat av: Jenny

fy fan va någon är avis

2008-12-14 @ 16:14:18
URL: http://iloveoboy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0