Kryssning

Är hemma nu efter en 23 timmars kryssning till Åbo och tillbaka. Jag åkte med en massa Skälby folk och det var hur roligt som helst. Sjukt sköna människor. Men är trött idag och har inte riktigt orken att skriva nu så skriver mer om kryssningen en annan dag.
Hej så länge.

Lovet tills nu

Annandagen: Jag var på dan med Simon och lira lite Guitar Hero och chillade bara. Sedan på kvällen drog vi och Peter till Jakobsberg och spelade bowling. Som vanligt så gick det åt helvete för mig när det gäller bowling. Simon och Peter är förjävla bra så det slutade med en klar förlust för min del. Men det var roligt ändå att spela och ta någon bira.

27/12: På lördagen så träffades familjerna från landet hemma hos Christoffer och vi spelade i stort sett hela kvällen world tour. Det var grymt kul. Sen blev det även god mat och en hel del prat. Även om jag nu jobbar tillsammans med Johan och träffat Christoffer en hel del denna jul så var de skoj att träffa alla de andra ungdomarna därifrån. Men var tvungen att dra mig bland de första för att morgonen därpå skulle jag till Romme.


28/12: Klockan 05.00 ringde klockan så var bara kliva upp efter 4 timmars sömn och äta frukost och packa i ordning det man skulle ha med sig på resan, för 05.45 ringde Martin på dörren. De resande denna gång var jag, Martin och en kille vid namn Niklas jag aldrig träffat innan. Han går i Martins klass på KTH och var en riktigt skön lirare. Garva i stort sätt hela dagen åt hans kommentarer. Men vi kom iaf upp 45 minuter innan backen öppna efter en bra körning av Martin. Så vi gick in i värmestugan och bytte om i lugn och ro sedan ut och köpte liftkort. Så en kort stund senare satt vi där i sittliften påväg upp mot toppen yttligare en gång. Så första åket planerade vi att åka på baksidan i soluppgången. Hur underbart låter inte det? Så ner för första slänten åkte vi. Där höll de även på spruta med snökanonerna mitt ut i backen. Och för alla er som åker en del vet ju att snökanonsnö inte glider alls utan blir mer som klister när den är helt ny. Så Martin kommer där och hugger fast direkt och flyger handlöst rakt framåt säkert 5 meter och landar hårt. Såg riktigt roligt ut. Sen 5 sekunder kommer Niklas och ramlar även han. Tio sekunder efter det kommer en 12 åring och hugger även han och gör en halv framåtvolt och landar på huvudet så vi fick hjälpa han att kalla på skoter som han fick åka med. Jag fick även be de spärra av där för det där var livsfarligt. På mindre än en halvminut hade 3 personer ramlat i förstaåket redan.
Så det var ett lyckat första åk. Men sedan blev det mycket skön åkning under hela dagen. Vi åkte på eftermiddagen med två kompisar till Niklas, Leo och Vera.
Men vädret var perfekt, molnfritt och någon minusgrad så man kan inte klaga. Men var bra mycket mer folk där nu än sist.
Men vid 3 tiden stängde liftarna och vi satte oss i bilen och åkte hem. Sov större delen av hemresan för var helt slut.
Sen kom jag hem och åt middag och sen på kvällen åkte jag till Therese och var med henne och kolla på film. Var kul att träffa henne igen.


Martin i soluppgången

Niklas

Soluppgången

Snygg bild vi tog

Jag hoppar ;)

Så tack alla för en bra dag! En av de roligaste gångerna någonsin i Romme måste jag säga.

Sen ikväll ska jag på kryssning med Simon, Marcus, Matte och Robert och massa mer. Ska bli galet kul även det.
Babas!

Dagarna går

Ja, nu är julen i stort sätt över även om julmaten fortfarande serveras på middagsbordet idag och säkert fler dagar innan nyår. Jag hade iaf en bra julafton och juldag med släkt och familj.

Julafton:
Vi började med att åka runt till både morfar och farmors gravar och tände ljus. Sedan fikade vi med farbror och faster som vi mötte upp vid Kungsholmens kyrka. Efter det bar det av hemåt där vi duscha och bytte om och spenderade lite kort tid framför datorn innan vi åkte till kusinerna. Vi kom dit och på sedvanligt sätt så inleddes allt med firandet av min kusin som för dagen fyllde 17 år. Det serverades bullar och kakor samt blå prinsesstårta som alltid. Det var gott de. Efter fikat gick jag och Chiparo ner och spelade guitar hero world tour. Det var grymt kul att lira trummor iaf. Satt som klistrad där mycket av kvällen. Så blev ingen Kalle för mig denna jul heller. Sedan kom tomten och alla "ungdomar" fick varsin julklapp. Själv fick jag tv-splet PES 09, grymt roligt.
Sen var det middag och jag bjöd på min hemmagjorda janssons frestelse som var mycket uppskattad. Iaf va de sa till mig. Sedan var det julklappsutdelning och sen åkte vi hem och delade ut julklapparna inom familjen till varann.
Men jag var grymt nöjd med mina presenter. Fick allt jag önskade mig och lite till. Inte ofta det händer. Det var iaf en halsduk, hylla på rummet, PES 09 och mössa.
     
Jag och mor               Lirar World Tour            Kusinerna och tomten

Juldagen:
Den spenderades först med att åka och hämta faster i Vällingby och sedan åka till mormor för att äta en liten släktmiddag igen. Det finns väl inte så mycket att skriva om mer än att vi åt mat, spela datorspel, flipper som mormor har och mycket prat.


God Jul

Ja, God jul på er alla!
Har nu på morgonen varit på morfars och farmors grav med familjen, faster och farbror.  Men nu ska jag duscha och göra mig klar sen ska jag till kusinen och fira honom.

God Jul!

23/12

Ja, nu sådär dagen innan julafton så är alla julklappar färdighandlade och nu har även mitt "jullov" börjat. Är ledig i 14 dar nu så ska bli riktigt skönt. Har jobbat idag och efter 11 så blev man ensam kvar på bygget, alla andra hade gått hem. Var en märklig känsla att stå där när det var alldeles tyst och lugnt. Brukar annars va ett jävla liv och folk överallt.
Men åter till julledigheten, jag har fullproppat schema just nu. Imorgon julafton med släkt hos kusinen som fyller år. Så den klassiska prinsesstårtan lär stå på bordet även denna jul. Hur många av er äter de på julafton? Sen torsdag ska släkten till mormor och äta middag. Sen fredag, lördag, söndag får vi se vad som händer. Men snack har gått om Romme på söndag. Jag hoppas på det och de vore jätte roligt. Sen måndag ska det bli kryssning förhoppningsvis. Inte bokat det än men det ska göras upp närmsta dagarna. Sen nyår och allt vad det innebär. Den 1a sedan går tåget mot Sundsvall 18.30 och sedan 5 dagars skidåkning med Martin och Chiparo. Sedan hem den 6e och jobb den 7e.


Det är lite av min ledighet vad ska ni göra? :D Dela gärna med er av det.
Hej så länge!

Vilken kväll

Dagen började med en favorit i repris. Rusade upp trodde jag var försenad, packade ner alla kläder jag skulle ha på mig vid julbordet och drog på mig arbetskläderna och sprang ut till bussen. Vid busshållplatsen ser jag att den är tom och tänker "inte nu igen det måste va ett skämt." Tar upp mobilen och ser att jag klivit upp en timme för tidigt och får vända hem igen. Jag måste verkligen börja kolla på timmvisaren för detta är helt sjukt. Aldrig gjort så tidigare i mitt liv och nu två gånger på jättekort tid, skumt. Men iaf så gick jag hem igen men denna gång satt jag uppe och kolla på film till bussen skulle gå istället.
Sen bar det iaf av mot jobbet och en halvdags arbete stog på tur. Det flöt på bra och snabbt stog man i duschen och började förbereda sig på att åka till firman och ta några öl. På väg dit bestämde vi oss för att gå på en pub istället, men efter att ha gått ett varv runt Hornstull bestämde vi oss för att dra till firman iaf.
Där träffade vi på lite andra och sen efter någon timme drog vi till Långholmens Wärdshus för att äta. Så kl 15 stog vi där och höll i varsit glas glögg och sedan gick vi in och satte oss vid borden. Där kom snapsarna och drickan in och direkt satte ett litet snapsrace igång. Efter några stycken kände jag att det var nog men för några andra fortsatte det ett tag till. Sen innan varmrätten skulle serveras så var en i sällskapet så full att han fick gå in och spy på toan och kunde inte riktigt gå rakt. Så jag åt klart min mat och tog på mig att åka med han hem. Så medan vi vänta på taxin gick han runt med två andra och jag satt inne och käka. Sen när jag kom ut hade de andra redan skickat hem honom i en taxi. Så jag blev kvar.
Sen efter en timme hade ingen hört av honom och ingen visste om han hade kommit hem säkert men sen till slut hörde vi att han va hemma. Så då var julbordet färdigätet och vi började gå in till city. Jag gjorde sällskap och snacka med chefen hela vägen in till stan.
Sen väl där gick vi och tog några öl på grand hotel. Där fick vi höra att killen som åkt hem under julbordet nu var på sjukhus efter att ha hittats medvetslös i trappuppgången hemma. Men efter att någon ringt och hört att allt va bra spred sig lugnet och partyhumöret gick upp. Sen vidare mot Golden Hits där de vägrade ta in folk under 25 så vi gick in på Karlssons istället. Där bjöd chefen på allt man ville ha så det var grymt nice. Gjorde bara av med 70 kr på hela kvällen och det var på black jack. Är ingen större talang där ska erkännas. Men det var iaf grymt kul att hänga med kollegorna på krogen. Man fick se en helt annan sida av alla så det var grymt kul. Sen såg jag till att hinna med sista pendeltåget hem för va grymt trött. Så det var min kväll det.

Sen idag ska jag och familjen samt faster iväg och kolla på Sissela Kyle kl 15.00. Så nu får man se om föreställningen är så bra som det sägs att den ska vara.
Ha de bra alla!
Hej


18/12

Idag har jag jobbat sen direkt från jobbet till Jakan där jag mötte upp Jonas. Sen drog vi in till centrum och leta julklappar. Det tog inte alltför lång tid innan vi båda hittat julklapparna vi sökte. Var några besök in i olika affärer och sen stog vi där med de klappar vi hade som mål för dagen att köpa. Nu har jag bara två julklappar kvar att inhandla innan jag är helt färdig så att det är skönt. Men en sak jag märkte idag är skillnaden mellan mig och Jonas när vi handlar. Jag tar tid på mig och kollar på massa olika ställen som jag skrev om igår medan han går på impulsen och tar de första han tycker är bra. Det betyder inte att det är en dålig julklapp för det, tvärt om kanske den t o m är bättre för om man gillar något direkt så är väl chansen att den andra personen kanske också gillar den direkt. Men jag vet inte, känns inte som att det är min stil direkt, men det fungerar för honom, alla är vi olika.


Men nu sitter jag här och taggar till som fan inför julbord/firmafest imorgon på Långholmen. Det går rykten om fri dricka så oj vad jag kommer bryta på mina "dieter." Men men det är ju bara jul en gång om året så man får väl unna sig lite extra då. Är iaf det jag intalar mig själv nu såhär dagen innan.

Men ha de bra alla läsare så hörs vi.
Hej!

17/12

Det blir allt mer sällan jag tar mig tiden att sitta ned och skriva här nu. Det är mycket vid juletid med julklappar som ska inhandlas och allt de där andra som har med julen att göra. Sen är jag väl inte den mest effektiva på att hitta julklappar heller. Letar och väntar in i det sista för att det ska bli så bra som möjligt. Tycker det är tråkigt att ge något bara för att ge, även om det är tanken som räknas. Jag menar så roligt är det inte att ge bort något och sen försvinner det upp på någon vind någonstans där det sedan ligger tills man flyttar och inser att de där är inget man vill ha kvar, och så var det borta ur världen. Nej så när man ändå tar sig tiden att leta kan man lika gärna göra det ordentligt. Okej om man till polare kanske ger bort något som inte betyder så mycket, men jag menar, det man ger brukar ofta va för skojs skull. Finns ofta en tanke eller dylikt bakom det ändå.
Men jag får nog ta mig i kragen nu och sätta igång ordentligt, inte mycket tid kvar nu innan julafton. Men det löser sig alltid och troligtvis gör det väl de även i år.

Men nu ska jag iväg och träffa Simon och Jonas och dra en rikigt grabbastu.
Hej så länge!

Romme

Klockan stog på 04.45 och upp klev en trött kille och började göra i ordning frukost. Saker skulle packas och göras i ordning innan bilen började rulla mot Romme. Efter att ha fått in alla mina saker i bilen så var första stoppet hos Martin. Vi packa in grejerna och körde sedan och hämtade upp Chiparo och Danne. Sedan var det raka spåret mot Romme Alpin som gällde. Resan upp gick bra och drygt 08.50 stannade bilen på Rommes parkering. Ut klev 4 sjukt taggade killar och började dra på sig allt vad skidutrustning heter. Det var pjäxor, täckbrallor, långkallsonger, handskar, skidor och allt vad som behövdes, sen bar det av mot liftkortskön. Efter några minuter så satt man där i sittliften på väg upp mot toppen och årets första åk. Vädret för dagen var sol men kändes som molnigt eftersom snökanonssnön yrde som ett tjockt lager moln över himlen. Nu stog man äntligen där, längst upp på toppen, solen glimtade fram mellan trädtopparna och med några stavtag satte man fart ned för backen. Det tunna lagret av nysnö yrde bakom än när man gled ner och känslan att vara tillbaka i backen var grym.
Efter något åk på baksidan så bar det av mot framsidan där Romme, tro det eller ej, ställt upp flera olika typer av rails som vi 4 inte var sena med att kasta oss på. Så det var det var full rulle upp och ned där man på vägen sökte efter småställen att shredda på. Sedan kom Danne på den smarta idén att vi skulle åka ner i en avstängd backen där offpisten (trodde vi) skulle va grym. Men det var åt helvete, alla ramlade hela tiden i snökanonssnön som var som klister och säkert en halvtimme senare lyckades vi komma ner och ut från backen.
Vid 12 tiden blev det lunch och samtliga åt ugnspannkaka. Grymt smarrig enligt mig men det var väl för att jag gjort den antagligen. Efter det åkte vi vidare en hel del och hittade en stor snövall som vi utnyttja som ett helt okej hopp.
Där åkte vi en hel del. Sen kl 15.00 stängde liftarna och vi böt om och packa in allt i bilen igen och körde hem.
Riktigt lyckad dag enligt mig, hade sjukt kul. Tack för idag boys!

Lite bilder från idag:
Chiparo, Danne och Martin
Chiparo, Danne och Martin i backen

Martin, Jag, Chipz och Danne

Naturen


Simon 19

Igår fyllde pågen min Simon år. Så det började med att Jonas kom till mig och vi gick tillsammans mot Simon. När vi kom in så var redan Robin, Niklas och Robert där. Men det började med öldrickning och presentöppning. Av mig och Jonas fick han spelet "Sex, Boose and Rock n Roll och av de andra fick han en Pussy Wagon dvs en radiostyrd bil som var pimpad till max. Sen blev det smörgåstårta och sen blev det provspel av det nya spelet. Var helt okej spel men för lite drickande och improvisationer än vad jag hade hoppats på. Kvällen gick och mycket dricka och spelande blev det ändå och sen kom även en tjej vid namn Isold som var från Island. Det var grymt bra stämning hela tiden och satt kvar bra länge innan kvällen avslutades på en film som jag inte kommer ihåg namnet på nu. Helt galen iaf. Nej tack för en nice kväll Simon, grymt lyckad, hade sjukt kul.
Grattis mannen igen :D <3

7/12

Vaknade kl 14 och insåg att jag nog behövde rappa på om jag skulle hinna med dagen. Så fort ner och slängde i mig frukost och sen bar det av mot Jakobsbergs centrum. Där gick jag och köpte presenter till Martin och Simon som fyller år nu i veckan men Martin firades idag. Sen gick jag in på apoteket och köpte koffein tabletter som ska hjälpa mig att gå ner i vikt om man tar de innan man går ut och går på morgonen. Så det ska jag börja testa nu, för missade promenaderna förra veckan pga att jag bytte arbetsplats, så var tvungen att gå upp tidigare.
Men sen iaf så åkte jag hem och duscha och satte på mig kläder och stack till Martin. Kom dit lite tidigare än de andra för att jag skulle på match sen så ville få lite mer tiden med pojken. Så blev bjuden på lite kaffe och lussebullar och satt och snacka lite innan jag vid 18 fick dra mig mot Helenelund och matchen mot Doorslammers. Det var ingen välspelad match från våran sida denna gång. Vi spelade mycket bra framåt och inte fullt så bra bakåt. Vi ska vara glada att vi öste in mål idag annars kunde det slutat på ett helt annat sätt. Doorslammers var grymma på att hitta in bakom våran backlinje med bollarna och gjorde alla sina 5 mål på det sättet. Vi gjorde annars 8 väldigt fina mål med mycket passar innan målen utom Tobbes solonummer då. Jag själv gjorde en stabil insats exklusive passen in i mitten som de kontra in ett mål på. Men det var annars det enda målet jag var inne på, så ett av 5 och det var mitt fel så godkänt.


Men time to sleep. Babas!

Sex Drive

Var med Syrran på bio idag. Satt hemma hela dagen framför datorn och hade tråkigt som fan. Sedan vid middagen så frågade jag henne om hon va sugen så vi drog och titta på filmen "Sex Drive." Det var en skön film som handlar om en 18-årig kille som är oskuld och en sann nörd. Han åker bil genom USA för att träffa en tjej han chattat med. Med sig på resan får han sina två bästa vänner Lance och Felicia. Storyn är mest hur de tar sig ner dit och en hel del om sex och andra saker som hör till ämnet.
Men den var bra tycker jag.


Det var kul att dra ut och hitta på något med syrran. Inget man gör jätteofta direkt.
Ha de bra alla, Hej!

Vilken dag xD

Vaknade med ett ryck, tittade på klockan, shit den står på 23 skulle gått upp 00 ju. Springer ner och slänger ihop en tallrik fil med banan. Känner hur huvudvärken kommer efter vätskebristen (basta med JonasL igår kväll). Sveper i mig 2 liter vatten och springer sedan omkring och packar matlåda samt kläder för dagen. Bussen ska gå 05.47, kollar på klockan, 43 borde hinna. Låser dörren och kommer på att busskortet låg i andra byxorna så in igen och rota fram det sen börja springa i full fart mot bussen. Lite innan jag kom fram till busshållplatsen tar jag en titt på klockan, skönt 46. Ser sedan hur busshållplatsen står ödslig och tom och tänker, helvete missa jag den ändå. Drar iväg ett sms till Johan som jag gör sällskap med och som ska sitta på bussen, "har bussen redan åkt förbi mig?".. Inget svar. Fan va seg han är idag då tänker jag. Klockan går.. 49 nu.. nej jag får väl ringa honom. Tar upp mobilen igen och ser till min förskräckelse att klockan visar 02.49. Jag har gått ut 3 timmar för tidigt. Börjar garva åt mig själv och går hem och lägger mig igen.


Resten av dagen har annars gått jävligt smidigt och har så jävla underbart kul på jobbet med mina nya teammates Jim, Johan och Stefan. Sköna lirare de där.
Annars i veckan har jag jobbat hos tränaren och det går sakta men säkert framåt. Men fortfarande en hel del kvar att göra.
Sen igår basta jag med Jonas. Var riktigt kul att träffa den lilla bävern igen, va grymt länge sen. Vi satt och snacka länge och jag hade det iaf jävligt kul.

Men nej nu är det dags för lite dataspel. So long!

Valhallavägen

Idag har jag bytt arbetsplats och arbetar nu flitigt på Valhalla vägen och SVEA Artilleri. Jag, Johan och Jim är det som jobbar där just nu. Riktigt skönt gänmg det där. Det som är det jobbiga är väl resvägen till och från jobbet varje dag nu. Får se framöver om jag kan komma ut på prommenad på morgonen nu, för det var för tight med tid imorse. Men har bara dragit en jävla massa kabel idag eftersom man är på ett helt nytt ställe måste man ju börja någonstans.
Sen efter jobbet så drog jag hem tog bilnycklarna och stack till min tränare och fortsatte jobba med hans kök.

Sådär ser det ut innan han sätter köket, så nu är elen framdragen ska bara kopplas in. Är ett tidskrävande men roligt projekt.
Men time to sleep. Ha de!

Första Advent

Jahapp, nu var det första advent men det känns ju inte alls att julen är nära. Ingen snö finns det på marken, och mycket jobb och stress. Inte den här sköna julkänslan man alltid hade som barn. Men det kommer väl ju mer man närmar sig. Man ser ju alla affärer som börjat anstränga sig som fan med julrea och julskyltning.

Men dagen idag var grymt seg. Började med att fortsätta med kabeljäveln nere i garaget och svart blev man. Sen trodde jag att jag blivit av med min 5 dagar gamla skruvdragare som det senare visade sig att en kille lånat utan att fråga. Så paniken att behöva ringa chefen och meddela spred sig snabbt innan man fann den. Annars är det väl på sitt sätt skönt att det var sista dagen på Ericsson, för imorrn är det Valhallavägen som gäller. Nu är det bara börja leta efter egen bil så man slipper gå upp så tidigt för att åka kommunalt.

  Så här fagra var vi efter jobbet.

Men nu är det mat sen dags att dra till tränaren.
Babas ;)

RSS 2.0