!!!!!! !!!!!! !!!!!!


Drottningholm

Var idag med Jonas, Madde, Emelie och Peter vid drottningholmsslott och låg och sola och grilla lite.
Det började med att Jonas ringde och väckte mig och sedan drog jag upp till honom. Där tog vi bilen och hämta Emelie innan vi åkte och handla på Coop. Vi köpte engångsgrill, korv med tillbehör och en del dricka. Sen hoppa vi in i bilarna igen och åkte ut. Väl framme packade vi upp filtar och allt sen låg man och stekte ett tag. Sedan blev det en hel del (frisbee?) kastande också.
Nej det var några riktigt sköna timmar där ute i det helt perfekta vädret. Inte ett moln kunde man se och varmt och skönt. Får se om man blev något brunare då, är lite röd redan nu på axlarna så hoppas ;)

Men hej så länge.
Puss

..

Ja det var ju derby igår och som vanligt mellan Bajen och Aik så blev de lite kaos på läktarna mellan fansen. Hammarby kommer säkert få mycket högre böter än Aik bara för att man ligger sämre till och har de tuffare ekonomiskt. Samt att händelsen utspelades mellan Södra och östra vilket är det mest troliga teorin. Men det är inte de jag är mest trött på. Det är dessa som vet att vi har det tufft på många plan men ändå tar med pyroteknik som de vet kommer kosta klubben massa pengar. Jag menar, tänker man inte på att det bara för oss ett steg närmare superettan. Visst det är snyggt och det skapar bra stämning på läktaren men i det här läget ska man vara mer rädd om pengarna. Nej hoppas det här inte drar ner klubben djupare i skiten.

Sedan måste jag även klaga på polisen som jag tycker agerar väldigt passivt mot Aik huliganerna som härjade på östra. De stog bara och tittade på när personer slängde ner bengaler/ stolar/ flaggpinnar mm. Tycker att de skulle ha stoppat de enskilda personer som bara stog och hetsa. De ser ju att de skadar andra människor, nej helt sjukt tycker jag.


Annars så måste jag meddela att problemen med Göteborg har löst sig och vi kommer få åka ner och delta i turneringen nästa vecka. Det var lite problem med anmälningarna vilket kunde ha resulterat i att vissa i laget köpt sina resor till Göteborg i onödan. Men nu är det klart iaf. Black Snappers kommer spela och vara bättre rustade än någonsin med en hel flock taggade spelare. Mot nya framgångar Snappers.

Matcher i mängder

Ja igår spelade vi alltså den sista matchen i kvalserien och mötte Jumbon Slotts. De visade sig vara samma lag som vi i sista matchen förra året slog med 7 - 1 och med de resultatet vann serien. Men endast en avbytare startade vi matchen igår och Slotts kom tidigt till en farlig målchans då en av deras spelare var steget snabbare än mig på kontring. Men som tur var tog skottet i Ribban. Annars var det inga större farligheter från deras sida, ett skott nära som Flemman, som stog i mål andra halvleken, gjorde en mycket fin parad på. Minns inte riktigt i ordningen som målen gjordes men har för mig att vi tog ledningen med 1 - 0 sedan fick de en hörna. På den hörnan kom Flemman först på bollen och gör en perfekt nickskarv in i eget mål. Rasmus som stog första halvleken var chanslös. Otur men det är sådant som kan hända. Efter det målet började Snappers trumma på och med de kom även målen. 5 - 1 skrevs slutresultatet och det var efter en halvdan match från vår sida om jag får säga mitt. Men vi tar inte ut oss mer än nödvändigt mot ett motstånd som Slotts och 5 - 1 är ändå mer än godkänt. Målen gjordes av Åslund, Jesper och Stockeld.

Ikväll har vi en ny match i cupen som spelas i Kärrtorp. Får hoppas vi gör en repris från förra matchen med 6 - 1 seger. Vad jag fått höra ska vi endast ha en avbytare även denna match så får hoppas att motståndet inte håller allt för högt tempo.
Själv ska jag plocka upp Nachos som ska spela med oss. Han gick i min klass på gymnasiet så ska bli roligt att få träffa honom igen också.

Hej så länge!


Helgen

Ja igår var jag på Bajen - Halmstad som slutade 0 - 0. Var där med jesper och flemman och det var skoj som alltid. Sen efter det drog jag hem och sedan vidare till Fredrik som hade grillkväll. Själva grillningen missade jag men det blev istället lite dricka, mycket snack och även en del gitarspelande där alla andra sjöng med. Väldigt trevligt måste jag säga.

Idag så har jag spelat golf med min kusin på Viksjö GK. Det gick väl inte så speciellt bra men funkade ändå. Efter det så drog vi till lilla rött och drog var sin pizza innan vi åkte hem.
Ikväll sen ska jag va med Simon och basta. Ha de gött så länge!
hej!

Vaccin och IKEA

Dagen började med att jag blev väckt kl 10 av pappa som tyckte att jag sovit på tok för länge. Så upp for jag och slängde i mig frukost för hade faktiskt en del planer för dagen. Det första var att åka till Vällingby och vaccinera mig mot hepatit a och b. Så det gjorde jag, efter att ha fyllt i en lapp och satt mig på britsen så stack hon nålen i mig och 2 min senare var jag klar och klev ut genom dörren. 580 kr fattigare och med en ömmande vänsterarm mötte jag upp pappa och syrran som var och kollade på skor. Efter lite velande så avvaktade hon med att köpa de och vi började röra oss från Vällingby. För nästa stopp var Ikea i barkarby som en fredag som denna var FULLPROPPAD med folk. Men in traskade vi för nu var det äntligen dags för mig att införskaffa mig en ny säng. Från början var det väldigt svårt att veta vad man skulle gå efter men en stund senare så var sängprövandet i full gång. Efter att ha legat i en herrans massa sängar så kom jag till slut fram till en som kändes bra. Så när en anställd på ikea bekräftat att den passade mig perfekt genom en massa handtryckningar vid svank och rumpa så var saken biff. Den sängen skulle de bli. Så påväg ner till lagret så bestämde vi att pappa skulle åka och hämta släp och byta bil medan jag och Sandra plockade fram Säng, bäddmadrass och sängben. När vi hittat allt så stormade vi fram mot kassorna och idag blev det en riktig "plötsligt händer det" upplevelse. För med millånga köer så kommer jag och Sandra fram lite på sidan och inser att det faktiskt är sjukt långa köer. Precis då tar en anställd bort skylten och ropar högt med en lite knarrig röst "ledig kassa här." Med några snabba steg som hade gjort vilken gasell som helst avundsjuk så stog jag där. Längst fram av alla med en ny kilometerkö bakom mig. Så efter att ha betalat och insett att man nu är 5025 kr fattigare så väntade en lång väntan på pappa. För det hade ju nu gått betydligt fortare än vad vi förväntat oss. Men en korv, några läsk och en mjukglass senare så kom han och vi gick ut med varorna och lasta på de på släpet. Väl hemma så lasta vi av grejerna och bar in de i huset och där passade vi på att plocka med den gamla sängen ut.
Efter att ha slängt den i en konteiner så åkte vi tillbaka till vällingby för nu hade syrran bestämt sig. Hon skulle ha de där skorna hon tittat så länge på. Så väl där köpte hon de och sen gick vi och åt lunch. Det blev gyrostallrik för alla tre och den smaka lika bra som alltid. Sen kom TF dit för vi hade bestämt att åka till stan och köra cyber town några stycken. Efter lite krångel och lite biljard på biljardpalatset så var det äntligen dags för oss att inta spelområdet. Så in sprang vi och ett helt gäng med p12or. Men kul var det och jag slutade 10a av 27 st och det var bäst i vårt gäng så var grymt stolt. Även om jag inte vet om det är något att skryta med kanske men en seger är en seger. Sedan bar det av hemåt igen och där montera jag och pappa ihop sängen och ställde den på plats. Sedan kom Simon och då åkte vi till Anna, där kolla vi på film käka glass och kollade lite på Otto Jr innan jag tillslut kände hur tröttheten kom smygande.
Så nu ska jag dra mig mot min nya sköna säng.
Ses i drömmarnas värld, Godnatt :D


Sliten kille

Matchen

Lovade ju att skriva hur det gick och det blev ingen seger i de nya tröjorna. Bara jag som röstar för de gamla?
Nej men skämt å sido så var det väl ganska trötta Snappersben på planen och resultatet blev 2 - 3 ( 2 - 1). Alltid surt att tappa en ledning men så går det när man inte är på tårna hela matchen. Matchens lirare Jesper helt klart med en jävla vilja och ett mål och en ass. Första målet gjorde Åslund vackert på volley/halvvolley.
Nej dags att sova.
Babas

Matchdag

Idag är det alltså matchdag och det är dags för de nya tröjorna att göra premiär på Gillets, för dagen vattentäckta grus. Vi ska möta Bolton Suger Babes som vi senast vann mot och en seger ikväll säkrar nog kvalseger för oss och ger oss en efterlängtad plats i div 1.
Nej det blir en match till historieböckerna tack vare att de nya tröjorna används för första gången, då black snappers blir gula. De nya tröjorna har även Disneytema och här är min.

Baksida

Framsida

Resultat och mer om matchen kommer senare.
So long

Helgen

Ja, det blev alltså en kombination av de båda alternativen med fest hos Jonas på fredagen och läger på lördagen samt söndagen.
Festen i fredags hade hawaiitema vilket man kanske inte märkte på alla som var där. Men jag hade iaf med mig hawaii halsband som jag delade ut till några av de som saknade. Festen var en överraskningsfest för Jonas och 20 års fest för Emelie och det bjöds på mat, snacks och framför allt, GRATIS SPRIT. Man kan väl säga att det blev en hel del dricka och att det spårade en del asså. Men det var ändå roligt att träffa massa polare som man kanske inte ser så jätte ofta längre.
Sedan vaknade man på lördagmorgon och var sjukt sugen på att träffa laget så drog iväg ett sms till flemman om att jag kommer vid 9 och hämtar honom. Nu blev det inte riktigt så, istället så sköt jag fram det först en timme och sedan en kvart varje kvart efter det så kvart i 11 var vi där.
Men sedan bar det av ut mot näshagen där de andra redan sovit en natt. Väl där så bytte man om direkt och begav sig mot brorundan som spåret i skogen kallas. Det är 3 km långt och vi körde som ett löppass där i spåret där alla sprang 2 varv. Efter det gick vi via pumpen tillbaka hem till Tobbe. Där bytte vi om till fotbollsskor och gick ner till fotbollsplanen för att spela lite. Tyvär var det lite för högt gräs men alla körde på utan att klaga ändå. Själv var jag lite besviken då det aldrig varit så under alla år jag varit där. Fotbollspasset bestog av stjärnan som alltid och sedan var det några våghalsar som ville bada så vi gick till stranden. Själv tittade jag bara på när Jesper, Martin och Tobbe hoppade i sjön.
Sedan gick vi tillbaka upp till stugan och chillade eller gjorde andra aktiviteter som bl a doppboll. Själv ockuperade jag köket och började laga mat. Spaghetti och köttbullar stog på menyn så det var det pojkarna bjöds på. Efter att ha glömt bort att det var 6 hungriga grabbar som vänta på mat så fick jag göra mer pasta då jag gjort alldelles för lite. Men det är sådant som händer.
Efter maten kom ölen och all annan dricka fram som på beställning och det dukades av för nu var det dags för ölspel. Vi körde lite olika spel och jag var väl egentligen kvällens stora torsk på spelet bottle där jag förlorade gång på gång på gång. Men jag höll humöret uppe och till slut böt de äntligen spel till ett som kallas för ring of fire. Det var grymt roligt och ska försöka se till att komma ihåg det där för det var nice. Efter två omgångar av det började vissa känna att de hade fått en del innan för västen. Så vi gick in och började kolla på Eurovision song contest. Norge vann med en riktig skitlåt om jag får säga vad jag tycker. Men det var väl inget otippat.
Efter ett tag i soffan och en liten nattpromenad så började tröttheten komma och jag gick ut i stugan jag skulle sova i ensam. Kallt som fan var det där så fick sova med både mjukisbrallor och tjocktröja för att inte frysa. Men jag sov ändå bra.
Vaknade sedan vid10 idag och gick upp och städa upp alla burkar och annat som vi hade lämnat kvar ute igår. När det var klart började de andra inne i huset vakna till så efter lite städning och lite frukost ville Martin och Tobbe ut och springa. Så vi gick till spåret där jag tog tid för jag hade en extrem träningsvärk. Detta beror på att jag under fredagen prövade en ny träningsmetod som heter 300 spartan. Bland de jobbigaste jag gjort och ska försöka hålla på med denna metod 2 - 3 ggr i veckan i fortsättningen.
Men efter löpningen stack vi tillbaka och städa lite mer innan pappa kom och körde hem mig, Martin och Patrik.

Vill iaf tacka Tobbe för detta underbara initiativ och för att vi fick bo hos honom. Var grymt roligt och kommer bli ett underbart minne. Jag hade iaf chockroligt och det var ett skönt gäng samlat.
Tack för helgen
Forza Snappers!


När man pratar om Snappers vill jag även passa på att säga att vi har fått våra nya matchtröjor nu. Så vi har alltså gått från Svart till Gult. Tröjorna e väldigt fina och ska användas för första gången imorgon när vi har match.

Hej så länge!

14/5

Jobb idag tillsammans med Jim. Han är så jävla rolig. Går runt och garvar konstant hela dagarna över hans spontana skämt om allt möjligt. Så det har varit en grym dag @ work.
Annars har jag funderat en hel del om hur fredagen ska bli, om man ska på en fest eller dra till landet med laget. Vill ju båda så sjukt mycket och velar från minut till minut hur jag ska göra. Men ska iaf bli sjukt roligt på landet med laget ska tagga satan inför lördagen där. :D
Annars har jag bara gymmat idag en stund sen ska jag träffa Simon tror jag.
Ha de bra alla så länge

ÖSK AWAY

Vilken härlig gårdag. Gick en timme tidigare från jobbet och skyndade mig till Akalla. Där blev jag hämtad av bilen som skulle ta oss till Örebro. Redan i den satt Jesper, Tobbe, Flemman och Niffe som tillsammans med mig bildade den 5-manna trupp som skulle iväg mot västligare breddgrader. Med halsdukar som smyckade bilen både inuti och utanpå började den rulla iväg. I samma veva knäcktes den första bärsen och att man var taggad var det ingen tvekan om. Musikvolymen vreds upp och det dånade allt från gamla godingar till trance och rock. Sången ekade mellan bildörrarna och de spruckna mansrösterna skar sig sådär lagom mycket för att ändå räknas som godkännt. Ett kort stopp på donken hann vi med också. Där härjade Flemman bra länge om att Jesper som fyllde 20 klart skulle få en brownie. Tyvär va donkenpersonalen inte likna sugna på att skänka mat så det sluta med att han fick köpa en själv. En hamburgare och 5 öl plus en cider senare kunde man börja ana Örebro längsvägen och efter lite cirkulering kom vi fram till en bra P-plats. Sedan blev det en kort vandring i stan som även innehöll pisspause på donken, titt på stadens bolag och en kortare väntan utanför Rudbeck. Sedan gick vi till Behrns Arena där Tobbe valde sittplats och vi mot Bajenklacken. För det var ju därför vi va här, Bajen -  Örebro, nu skulle en seger plockas med hem till söder.
Från matchen kan man sammanfatta det enkelt, Bajen åker ut i år! Spelet håller inte ens superettanklass och spelarmaterialet finns inte. Nej Bajen är inget att räkna med i år. Däremot tycker jag fansen sjöng på bra och höll igång hela matchen. Var en hel del där på plats med grönvita färger. Matchen slutade också rättvist 2 - 0 till Örebro för er som inte visste de.
Visst, lite deppig var man efter matchen väl men det var en kort stund. Man hade ändå inte förväntat sig annat.
Men hemresan sen blev rolig, efter ett kort stopp på statoil där godsaker inhandlades så började färden. På hemvägen så sjöngs det ramsor i mängder och sen mot slutet satte de rikta gobitarna igång som bl a Kung i baren och Rocka På. Riktigt skönt drag under de låtarna i bilen. Tiden gick sjukt fort och vips var man i Jakobsberg och hemma igen. Klockan visade 01.00 när jag kröp ner i sängen och 4 timmar senare var det dags att kliva upp till jobbet.

Men tack alla för en underbar resa var sjukt roligt. Hoppas det blir fler i år! Hej så länge!
BTW bilder kommer hoppas jag!

Snappers i mitt hjärta <3 del 2

Nu har vi kommit fram till första matchen som skulle spelas inomhus i Helenelunds idrottshall.
Vi började med att mötas upp i ett grönvitt hus i Helenelund. Det var Flemman som bjudit in alla till sig innan matchen för att ladda tillsammans och hela laget kom dit. När alla kommit plockade Flemman fram en stor klase med bananer och dextrosol som alla spelarna högg in på. Vi satt där i någon timme och snackade och taggade till inför vår första match som lag och spänningen gick att ta på. Vi började sedan gå tillsammans mot idrottshallen och väl framme bytte alla om och om man inte varit taggad innan så var man det garanterat nu.
Jag lämnade omklädningsrummet bland de sista som alltid och tog stegen upp för trappan och in i hallen. Efter några minuters uppvärming så blåste Sune igång matchen. På andra sidan stog de blåklädda i Öfvre Töjnan som vi hört ska vara bra. Vad som hände under matchen och hur den utspelade sig minns jag inte men däremot kommer jag ihåg att vi gjorde 3 mål men förlorade ändå. Men det var inga bittra miner hos Snapprarna som trots resultatet var nöjda och blickade framåt mot kommande matcher.

I allmänhet kan man säga att den inledande säsongen för Snappers var inte mycket att hurra för. Vi förlorade en hel del och spelet höll inte måttet men så blir det lätt för nya lag som inte fått spela ihop sig ordentligt. Men redan efter första omgången kollade vi tabellen och såg ett annat lag som förlorade sin första match och sa till oss själva att Vittra ska vi slå. Det visade sig att vi skulle möta de i den sista matchen för säsongen och seger blev det. Målet att vinna en match iaf lyckades vi med och lyckan var enorm. Planeringen började ta fart för att även satsa på att spela utomhussäsongen på Gillet. Några månader efter Vittramatchen åkte man för första gången ner för den lilla grusvägen till Gillets fotbollsplan.
Nu två senare så känns verkligen Gillet som vår borg och riktiga hemmaplan. Där har vi spelat så otroligt många bra matcher och personligen tycker jag att det alltid känns stabilt och tryggt att spela där. Några exempel ´på klassiska matcher vi gjort där är när vi säkrade segern i div 2 mot Iranska. Det var säsongens sista match och en förlust skulle innebära att vi bara kom tvåa medan en seger skulle ge vinst i serien. Samma sak gällde för våra motståndare, Iranska som hade spelat bra under serien.
Klockan visade att det återstog ca 30 sekunder av matchen och 2 - 2 var resultatet när Snappers får en hörna. Det efter ett tungt skott av Tobbe som målvakten gjort en drömrädding på nere vid stolproten. Jesper springer ut och slår in hörnan i straffområdet där Sebbe, som gått mållös från 7 matcher i rad trots jättechanser, rakar in bollen till höger om målvakten och segern var ett faktum. Glädjescenerna efter det målet är filmade och de kan man se på om och om igen och fortfarande känna glädjen.
En helt underbar match och en skön avslutning på säsongen.

Snappers i mitt hjärta <3 del 1

Måste bara säga hur mycket det här laget betyder för mig just nu. Vet inte vart jag ska börja så låter det bara flyta på. Men för att börja någonstans så måste jag berätta om hur jag för första gången kom in i det här gänget.

Värmen pressade och solen bländade mig när jag klev av tåget i Helenelund. Några minuter innan hade mobilen gått varm med sms fram och tillbaka till Tobbe som skulle möta upp mig vid stationen. "Jag tar med Martin" minns jag att det stog och tänkte inte mycket mer på det. Med väskan på axeln knalla jag ner för trapporna och ut från stationen, där stog de. Gick fram hälsade och sedan började vi gå mot hipen. Hade aldrig tidigare varit i Helenelund så kollade mig omkring för att försöka komma ihåg hur man gick om det skulle bli fler gånger. Väl framme väntade ett gäng med för mig helt främmande personer. Gick runt och hälsade och precis innan jag skakar hand med Linus ser jag hur han drar iväg ett hårt skott. Minns att jag tänkte, hur fan kan ett så hårt skott komma från en så liten person? Kanske är elakt men det var första intrycket.
Första träningen spelades i en liten "rink", helt enkelt en liten plan med sarg. Hade inte spelat fotboll med ett lag på drygt två år så att vara tillbaka kändes roligt. Men att det var början på en sagolik fotbollsresa kunde jag inte ens drömma om.

Någon månad senare var det dags att införskaffa matchtröjor till laget. Allt startade i kista där vi möttes upp för att köpa svarta tröjor. Sedan började jakten på färg för att göra trycket på tröjorna. Vi började kolla på kista galleria men där fanns det inget, sedan blev det en snabbvisit i Helenelund sedan vidare till Outlet och där ifrån till Solna C där vi kom 5 min efter de stängt. Så det var bara att vända åter utan färg.

Sedan kommer vi till något av de skönaste helgerna i Snappers historia då vi samlades i två dagar hemma hos Tobbe och tillverkade tröjorna. Det blev målning, klippning av mallar, tv-spel och andra aktiviteter hela tiden och att vi i laget skulle ha roligt tillsammans mer framöver kände man redan då.

Detta är vad som hände innan första matchen och fler snappersminnen kommer komma :D va så säkra!

Matcher i mängder

Jag måste starta med att säga att det svänger om Snappers. Vi har spelat två matcher denna vecka och båda var säkra segrar. Det blev 6 - 1 i Gruscupen mot förra årets semifinalister, Bortglömda Talanger. Sen var det även en match i serien som vi vann med betryggande 4 - 0. Snacket var ju på förhand att den här matchen var en tidig säsongsfinal då de vunnit sin match i första omgången med 5 - 1. Nu återstår det två matcher i kvalgruppen och det ser på pappret ut som det kommer bli en promenadseger för Snappers del i denna grupp. Men vad som helst kan ju hända i fotboll så man ska inte ta ut något i förskott ändå.
Annars har jag ikväll varit med många från laget och kollat på hockeyn. Det var ju ingen succe för Sveriges del men det gör väl ändå inte så mycket. Var en rolig kväll med gubbarna iaf. Satt kvar länge hemma hos Flemman med Tobbe och snackade gamla minnen man har med laget.

RSS 2.0