Warszawa

Igar blev det en lugn kvall da vi gick runt i natten och kollade lite andra delar av Warszawa som vi inte hade varit i. Nattlivet var helt dott pa den sidan sa vi gick tillbaka till vandrarhemmet och slog oss ned vid sallskapsrummet. Aven dar va de ode sa vi underholl oss med att spela kort resten av kvallen. Efter det drog vi tillbaka till rummet och forsokte planera lite vart vi ska ta vagen harnast. Vi har val egentligen inte kommit fram till nagot konkret annu sa far aterkomma om det.

Idag lyckades vi efter mycket om och men ta oss upp for att ata av frukosten som serverades pa vandrarhemmet. Trotta och med kladerna slarvigt padragna masade vi oss ner for trapporna till koket. Dar upptackte vi att vara tankar om en fin frukostbuffe var annat an vad verkligenheten bjod pa. Dar lag nagra torra rostbrodbitar och lite olika marmelad sorter som man kunde valja mellan framme. Men gratis ar gratis tankte vi och tryckte i oss frukosten. Matta och fortfarande lite trotta gick vi tillbaka upp pa rummet och horde hur det lat utanfor fonstret. Musik och manniskoroster hordes eka mellan betonghusen och vi fick fart ut for att se vad det var som stog pa. Val ute markte vi att det inte var nagot markvardigt alls utan bara en skola som ligger i parallell huset, som hade skolavslutning. Men nar vi anda var ute borjade vi att ga ivag mot andra hallet an det vi gick inatt. Tobias hade namligen last om ett gammalt fangelse som vi med bestamda steg borjade traska emot. Solen stekte och iden att ta pa sig en extra troja innan man gick ut var inte sa smart som man trodde. Med trojan i handen vandrade vi den otroligt langa vagen genom Warszawa. Pa kartan sag det ut att vara en kort bit men verkligheten var en annan. Efter ett bra tag var vi antligen framme och sag att man kunde ga in i det. Det var namligen numera ett museum som visade hur det sag ut under andra varldskriget. Man fick se manniskor som varit fangade, klader de haft, saker de tillverkat, brev/dikter de skrivit och mycket mycket mer. Det var riktigt intressant och vi var dar nere en bra stund innan vi drog oss darifran.
Vi passade aven pa att se en av Europas storsta begravningsplatser ocksa innan vi borjade leta upp ett bra stalle att ata mat pa. Under en lang promenad hemat sa passade vi pa att matta vara magar pa McDonalds. For 35 kr fick man en meny + plusmeny, lite annat an i Sverige de.
Val hemma mottes vi av en marklig syn. Tva duvor varav en satt i Johan sang var inne i vart rum. Nar de sag oss fick de fullfart med att flyga ut igen genom det oppna fonstret. Johan borjade i forskrackelse att leta igenom sangen pa fagelbajs som han trodde de lamnat kvar som tack. Han hittade inget sa han la sig ned och vi andra gjorde samma sak.

Efter lite vilande sa har vi nu duschat och ska val planera vidare snart vart vi ska ta vagen.

Babas ^^

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0