Turkiet

Har ju nu gjort om min blogg till en slags reseblogg, mest för min egen skull att kunna gå tillbaka och minnas underbara resor och andra upplevelser. I detta inlägg ska jag berätta om min och Denise resa till Turkiet och Alanya.

Börjar med att berätta om själva bokningen den 20e maj. Vi hade ju diskuterat ett tag om vilken vecka som skulle passa bäst och insåg rätt snabbt att det bara fanns en som passade. Så nu gällde det bara att hitta en resa någonstans dessa datum och jakten var på gång. Efter en stunds letande hittade vi SunPark Beach, ett fyrstjärnigt hotell i Alanya. Vi bokade in resan som var mellan den 8e - 16e juni. När resan var bokad så insåg jag dagen efter att jag bokat in resan under den tid min kusin tog studenten. Så en del telefonsamtal blev det dagen efter då jag försökte lösa det på bästa sätt vilket i slutändan ändå blev att åka på resan.

Nu för att komma till själva resan istället.
Det började med att Denise kom till mig och här hängde vi en stund innan vi fick skjuts till arlanda av pappa. Väl där gick allt smidigt, vi checka in väskorna, växla pengar, köpte dricka och godis och allt annat nödvändigt innan vi fick gå på planet.
Själva resan ner va rätt seg, på planet gick det bra men när vi väl landat och hämtat ut våra väskor väntade en 2 timmar lång bussresa till Alanya. Det kändes som betydligt mycket mer då det både var sjukt varmt på bussen och man var sliten efter flygresanoch klockan började dra sig in på småtimmarna.
När vi kom fram i alanya kändes det som vi åkte i ett stort ghetto till en början, med slitna hus och trånga gator. Väl framme vid hotellet så kände man inte heller att det verkade vara så speciellt med en då ganska trist reception och så. Men när vi kom upp till rummet ändrade vi uppfattning helt. Det var väldigt fint bäddat och med en utsikt som slog det mesta. Sedan kröp vi ganska snabbt tills sängs då vi var väldigt trötta.

 


Vi vaknade dagen efter av att solen letade sig in mellan gliporna på gardinen och kittlade våra näthinnor. Ganska snabbt efter det var det buffen som var i sikte. Väljandes mellan massa bröd, marmelader, flingor och pannkakor gick vi omkring med våra tallrikar.



När frukosten var uppäten bar det av ner mot stranden och den första solningen. Det var nog inte många på stranden som lyckades klara sig från en räjel bländning när herr Fröberg resolut slet av sig t-shirten.
Det mesta av dagen spenderades här och medan man låg där såg man parasailingbåten åka fram och tillbaka och vi sa till varann att de där måste vi göra under veckan.
Dagen blev till kväll och vi gick till hotellets resturang för att äta middag. Efter det strosade vi mest runt i alanya och kollade runt och drack några drinkar på scandinavia.



Dagen gick ungefär ut på samma sak med sol och bad. På kvällen sen så ringde Denise sin kompis Denice som visade sig där samtidigt. Så vi bestämde oss tillsammans med de att gå ut denna kväll. Innan vi hann ut kom en guide och knackade på vår hotelldörr och frågade om vi hade det bra. Sen bjöd han in oss på ett beachparty med bara norskar och svenskar. 400 kr fattigare var vi inskrivna på festen som skulle vara på söndagen.
Vidare på kvällen så träffade vi iaf Denice och Jocke utanför Robin Hood. Vi tog en drink innan vi gick in och de berättade att det var roligaste på den översta av den fyra våningar höga nattklubben. Så det blev vårt mål att ta oss upp dit vilket vi gjorde. Kvällen var bra måste jag säga, hade roligt med dessa människor. Sedan bar det vidare till the doors där vi även träffade på guiden som tidigare knackat på vår dörr.



En ny dag grodde och vi gjorde äntligen slag i sak med att åka parasailing. En härlig upplevelse då vi togs ut till en motorbåt och tog på oss flytvästar och selar. Det var 3 par som skulle flyga och jag och Denise valde att vara det par som var först ut. Så vi fick gå upp baktill på båten och bli fastspända i fallskärmen sedan bar det av upp i det blå.

 

En riktigt härlig upplevelse som jag är så glad att vi gjorde! Starkt jobbat Denise mitt hjärta <3

Kvällen sedan skulle bjuda på en annan upplevelse. Det var nämligen turkiskt tema på middagsbuffen med tillhörande underhållning i form av turkisk dans och "en" bellydancer.
Vi blev placerade vid ett bord närmast scenen och började äta. En bit in i maten började dansarna göra sitt. Efter en stunds dansande kom de ner och drog med Denise upp på scen. Så vips var hon med mitt i showen. Senare blev det även en långdans turkish style med ett stort antal middagsgäster. När maten var uppäten så tog vi oss en varsinn drink medans magdansösen entrande scenen. Direkt säger jag till Denise att jag kommer är säker på att jag kommer bli uppdragen på scen och mycket riktigt. Innan jag visste ordet av stog jag där i en uppstoppad bh och någon slags kjol. Sedan var det bara att försöka ha så roligt man kan ha utklädd till kvinna. Dansösen visade före hur vi skulle göra, för jag var ju inte ensam utan en stackars finne hade fått ta plats brevid mig, sedan fick vi göra efter henne. Det gick rätt bra ändå måste jag säga, försökte så gott jag kunde bjuda publiken på något alldeles extra.

  

Söndagen kom ju även den och det här beachpartyt var det nu dags för. Vi gick ut med inställningen om att bara dricka och ha så roligt vi bara kunde för egentligen var det rätt otaggat inför denna kväll. Men med några shottar rävgift (Yeni Raki) som var en laktritsvodka som var de äckligaste jag smakat, en vinare och någon öl i kroppen så var vi taggade till tårna när vi gick ut för att vänta på bussen. Vi träffade då även på ett antal norskar som också var påväg dit så nu visste vi iaf att vi inte var ensamma. Väl där så var det ett taggat svenskat par som drog upp stämningen på festen och fick med de flesta norskar i att sjunga med i Alexander Rybak på kareoken. Men efter några timmar blev det även för mycket dricka för oss så vi gick hem i natten tillbaka till hotellet.

    

Sista dagarna spenderades mest i solen vid poolen på eller vid sidan av en luftmadrass. Riktigt härliga dagar där man bara njöt av allt som livet hade att erbjuda. Härlig bild att avsluta detta inlägg med.



Det absolut sista är att jag vill tacka min underbara flickvän Denise för en helt fantastisk resa. Kommer aldrig glömma en sekund av den värdefulla tid jag fick med dig i Turkiet. Du är helt underbar på alla sätt och jag insåg den här resan hur mycket du verkligen betyder för mig!
Tack för att du gjorde denna resa till vad den blev och
Tack för att jag får ha dig i mitt liv!

Älskar dig Denise! <3


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Fy fan vad härligt det låter mackan :)



Älskar dig :)

2010-06-29 @ 05:28:04
Postat av: denise

min älskling :) det är ju jag som ska tacka!

du är bäst <3

2010-07-01 @ 01:23:09
URL: http://thenise.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0