Berlin med KåtHans

Efter stora påtryck från min syster så kommer här ett inlägg om min och Simons resa till Berlin i början av veckan.
För att ta allt från början så var det så att den 9e december fyllde simon år och då gav jag honom en resa till Berlin i födelsedagspresent. Det var bara över en natt men med ett tidigt flyg dit och sent hem skulle det ändå bli två hela dagar nere i Tysklands huvudstad.
Klockan stog på 02.30 när den började tjuta på full effekt och sliten letade man sig ner till köket för att ta sig lite frukost. Vi hade bestämt oss dagen innan att Simons mor skulle köra oss ner till Skavsta och att de skulle komma förbi vid halv 4. Väl i bilen väntade ca en och en halv timmes bilresa så gjorde ett tappert försök att få en liten stunds sömn till men det gick väl sådär.
Framme i Skavsta var det två trötta pågar som traskade in på flygplatsen och tog sig igenom säkerhetskontrollen.
*Snabbspolning *
Skärp av, skärp på, Simon trött, köpa vatten, skrikande barn, massa tyskar, mer skrikande barn, boarding, sitta ner, trångt, stirrande unge, ingen musik vid start, sova...
vakna, tuben, byta, Aufstieg Links, byte igen, Berlin Hauptbahnhof, BK.


Efter maten på BK så började vi gå genom Berlin och förbi en del sevärdigheter som Berlinmuren, monumentet som jag inte vet vad det heter, Checkpoint Charlie. Sedan var det dags att leta upp vandrarhemmet där jag sov i somras på tågluffen så man hade iaf koll på vart det låg. 3 little pigs och vill man ha ett billigt boende i Berlin så rekommenderar jag det helt klart.
Efter att ha checkat in så gick vi mot rummet enligt de instruktioner vi fått och det var mer problematiskt än man kunde tro. 3 trappor upp och på helt fel sida av huset så hittade vi tillslut vårat rum där vi stormade in och gjorde oss hemmastadda. Samtidigt delade vi på zchlatten av Zlatopramen vi köpt tidigare. En ljummen öl på 1,5 l pet-flaska smakade ungefär lika glammigt som det låter.
Efter det tog tröttheten över och vi båda kröp till sängs för att få sig lite mer sömn innan kvällen skulle börja.Vid 5-tiden gick vi upp och ut för att leta upp något ställe där vi skulle äta middag. Det slutade med något skapligt fint ställe med schyssta priser där vi beställde in varsin pasta och 0,5 l Berliner. Man måste ju stöda det lokala som en vän från Småland sa när han glatt bjöd runt på ölen med samma namn. Men det är en helt annan historia.
Efter en välsmakande måltid så gick vi mot den andra sidan av Berlin och efter omkring en timmes promenad var vi på rätt sida och började leta reda på någon schysst pub att ta någon öl på. Tillslut hittade vi ett ställe som hette Sixties där vi gick in och slog oss ner med varsin kall Warsteiner och kollade på folk och snacka. Det var ett jävligt skönt ställe att bara hänga och softa på och efter ett par timmar blev det även lite fyllekäk på plats med pommes frites.
När vi ätit färdigt så hade vi bara ett mål kvar för kvällen, att hitta horgatan. För ett par svenska förortspojkar så är det en väldigt stor kontrast mot hemifrån med horor som gör vad som står i deras makt för att få vilsna män att följa med till deras rum och i sin tur öppna den stora plånboken.
Efter vi sett det här så började vi vandra tillbaka mot de tre små grisarna och längs vägen så tog vi lite bilder som säkert kommer komma upp senare. Väl hémma igen så kröp vi rätt fort till sängs och dagen var till enda.

Dag två får *snabbspolas *
Vakna, tröttlars sover, duscha, tröttlars vaken, jakt efter DAAAAASS BOOOOOOOT inleds, promenad mot andra sidan, frukost på Kamps, macka och kaffe, mer promenad, Alexander Platz, kort, lyfta kyrka, snacka med bartender, shoe?!, fel affär, nästa bar, sprit affär, inga glas, köpcentrum, rulltrappa upp, Massa glas!!, inga boots :(, våga hoppa? nej, våga hoppa? nej, våga hoppa? kanske, våga hoppa? JA!, matdags?, Butlers, "Jag suger kuk", bankomat, souvenirbutik, glas jaaaa :D:D, köpa, 30 £, packa ner, matdags, Sixties, RIBS!!, mätt, öl, chilla, Ed Hardy, fotspår, byebye, Tuben, köpa biljett, sälja biljett, byte, fatta noll, fråga tysk, fatta noll, byte, mot Schönefeld, framme, sitta, säkerthetskontroll, skärp av, skärp på, simon sur, varmt, leta presenter, trött varmt, sitta utanför BK, boarding, INGEN MUSIK!!!!!, rädd tjej, planet lyfter, planet landar, hemma, flygbuss, bil hem.
Och ungefär där slutar våra två dagar i Berlin som jag tycker va riktigt roligt att få tillbringa med Simon.

Tack för dessa dagar bror! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0