Fran Warszawa till Auschwitz vidare mot Bratislava

Ja sista kvallen i Warszawa gick vi runt mellan 3 olika pubar/klubbar. Det blev en riktig helkvall och var latt den roligaste kvallen vi hade i Warszawa. Morgonen efter var det upp tidigt som gallde for att fa i oss frukost och sedan packa ihop vara saker. Sedan gick vi till taget och forsokte reservera nagra platser till Auschwitz. Men det var helt omojligt att prata med de som satt i kassan da de inte kunde ett ord engelska trots vara forsok att visa med text vart vi ville aka. Sa vi hoppade pa ett tag mot krakow och hoppades pa att de skulle stanna till langs vagen sa vi kunde ga av dar vi skulle byta. Sa blev det inte for de va ett direkttag sa vi kom direkt till krakow. Vi fick sitta i gangen pa taget bak vid toaletterna och efter 2 h va trasmaken i stjarten enorm. Men vi kom fram till slut och dar hittade vi iaf ett tag till Auschwitz. Efter narmare 2 timmar aven pa de sa var vi framme. Dar laste vi in vara saker i ett skap och gick sedan till fots mot koncentrationslagret. Val dar gick vi runt och kolla pa det gamla lagret och det var en maktig upplevelse maste jag saa.Vi var aven bland annat inne i ena gaskammaren och det kanns sjuk hur manga som har dott dar inne. Sedan akte vi aven vidare till det andra lagret som jag glomt namnet pa. Dar var det sa sjukt stort. Det gar inte ens att beskriva hur det sag ut for det var baracker overallt och hur manga ''sangar'' som helst i de. Har bilder som kanske kommer upp sen nar jag kommer hem.
Efter det har sa gick vi tillbaka till stationen och borjade vanta pa vart tag som skulle komma 5 h senare. Var middag denna dag bestog av glass och 4 bullar som vi delade pa. Det var allt vi fick for vara sista polska. I vantan sa traffade vi pa 2 andra svenskar som ocksa var ute och tagluffade. Vi satte oss och spela kort med de och det fordrev tiden bra. Det kom aven en tjej nar vi spelade som ramlat med cykeln som vi hjalpte. Hon blodde inte nadigt men sedan fick vi hjalp av nagra fran lokalbefolkningen.
Till slut vid 23.45 kom varat tag och vi hoppade pa. Efter lite snack med en kontrollant och hjalp som tolk en annan passagerare sa fick vi reda pa att vi skulle byta vi ett stalle som hette Bohmin. Av en slump vaknade vi alla till dar och skyndade oss av och vantade sedan pa de andra taget mot Bratislava. Val framme har gick vi och kolla efter vart vandrarhem. Vi la in vara vaskor och sedan borjade en lang vantan innan man fick checka in. Vi kom fram kl. 6 och alla var trotta sa efter en donken frukost vilade vi i parker, pa bankar, pa murar osv. Vi kollade aven in slottet innan klockan borjade narma sig 12. Da gick vi tillbaka och fick hjalp av de. Sa efter en dusch somna man latt i sangen. Sedan vid 3 var det shopping pa schemat. Vi bor riktigt centralt sa rakt over gatan lag NewYorker som blivit min nya favorit affar. Riktigt skona klader till sanslost bra priser. Jag kopte denna dag ett par skor, 2 jackor, 3 par strumpor, 1 skjorta, 1 tjocktroja och en t-shirt. Allt detta for 420 svenska kronor, riktigt nojd.
Sedan pa kvallen gick vi ut en svang. Det borjade aven sporegna sa man fick springa mellan krogarna. Men jag var sjukt trott sa drog mig hemat ratt tidigt. Johan och Tobbe stannade kvar ute ett tag till vilket jag tyckte var helt ratt.
Men nu ska jag upp och packa, Budapest nasta.
Hej sa lange!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0