Matchdag

Gårdagen startade med snabbfrukost och sedan drog jag, Pappa och Syrran ut till landet för att plocka lite grenar. Majbrasan ska ju tändas så det var sista chansen att få bort de från tomten. Själva rensandet gick rätt fort och snart var vi därifrån igen med ett stopp på Max längs vägen. Efter det var det dags att komma hem och deklarera, första gången det gjordes men med en snabb genomgång av mamma så var det snabbt avklarat.
Sedan kom mormor på middag som hon gör varje söndag och efter det begav jag mig mot Helenelund och en sista träning innan säsongspremiären. Det var roligt att vi blev så många som körde och ett snabbt och seriöst spel hölls hela tiden.

Som sagt så idag var det säsongspremiär och på andra sidan mittlinjen stog Infra City som förra året besegrade oss med 2 - 1. Men idag var det andra bullar, Snappers tog tag i taktpinnen och hade bra press och mycket boll. City hade väl egentligen bara en halvchans i första halvlek då man slog ett inlägg och den för kvällen otroligt stabile Martin tappade bollen som sedan rensades bort. För Snappers del blev det 2 mål i första halvlek som Flemman och Rasmus skrivs för. Fina säkra kassar då de enkelt rullar in bollen. Frustrationen lös i motståndarlaget då man gör en brutal glidtackling bakifrån på Peppe som spelade sin första match i Snappers tröja. Skadan var ett faktum och att domaren inte ger mer än ett gult är i mina ögon katastrof.
I andra halvlek så rivstartar City och tar över mer och mer och får några halvchanser som till slut bara rinner ut i sanden. Men sedan resulterar även detta i ett mål, en misslyckad rensning på halvplan ger en spelare i City friläge som han iskallt lobbar över målvakten in i mål. 2 - 1 stog sig halvleken ut och City var väl egentligen aldrig riktigt nära att kvittera. Snappers gjorde helt enkelt inte mer än man behövde och 3 säkra pinnar inkasserades.